Gele Dahlia

Gele dahlia

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gele dahlia van FAM Flower Farm

Koop gele dahlia's van onze kwekerij voor wat vreugde in je tuin. 

Geel is de kleur van warmte en zon. Het is een stralende kleur waar je helemaal positief en blij van wordt. De zomer is onze favoriete tijd van het jaar, omdat de dahlia's weer gaan bloeien. Onze gele zomerbloeiers maken je tuin vrolijk en zomers. Van gele dahlia's word je pas echt gelukkig.

Waarom gele dahlia's?

Een gele dahlia is door hun vrolijke uiterlijk een soort van feestversiering in je tuin. Het laat je tuin sprankelen en geeft je tuin een frisse uitstraling. Gele dahlia's zijn ideaal voor liefhebbers van zonnige tuinborders. Met geel kun je goed accenten aanbrengen. Het fleurt elke tuin en boeket op! Sommige mensen vinden geel een heftige kleur, maar geel is ook goed te combineren met andere kleuren. Combineer gele dahlia's bijvoorbeeld met witte dahlia's. Ben je geen fan van geel? Dan kan je de geel rode dahlia Gloriosa vast waarderen.

Soorten gele dahlia's

Met gele dahlia's plant je echt wat vreugde en vrolijkheid in je tuin. Ze bloeien de hele zomer lang en je kunt er zelfs in het najaar nog van genieten.

Er zijn verschillende soorten gele dahlia's, bijvoorbeeld de bolvormige Jowey Martina, de grote dinnerplate dahlia La Luna, de 'hertengewei dahlia' Caproz Josephine en meer! Daarnaast vind je in ons assortiment ook unieke witte dahlia's, roze dahlia's en andere dahlia's. Je vindt bij ons meer dan 120 verschillende soorten dahliaknollen! Wist jij dat er een verschil zit in knollen en bollen? Dahliaknollen worden ook wel dahliabollen of dahlia bloembollen genoemd, maar dit is eigenlijk niet juist. Knollen zorgen namelijk voor meer bloemen dan bollen. Sommige dahlia's zijn echte vlinder- en bijenlokkers. 

Dahlia Jowey Martina

Gele dahlia planten

Vanaf 1 januari t/m 1 juni zijn de knollen te koop. Je ontvangt ze bij jou thuis bezorgd, wanneer jij ze wil planten. Zo kan je de knollen in april ontvangen als je ze bijvoorbeeld alvast wil oppotten en voortrekken. Of laat ze dahliaknollen bezorgen in mei, zodat je ze meteen kunt planten. Bij elke bestelling ontvang je ons FAM Magazine met handige tips en vol inspratie. 

Je kunt gele dahlia's dus planten in je tuin of in een pot. Waar de lagere dahlia's geschikt zijn voor potten, zijn de hogere dahlia's ideaal voor in een pluktuin. Hoge dahlia's zijn namelijk ideale snijbloemen.

Als je de gele dahlia in je tuin plant, raden we aan dit op een grond te doen dat niet te droog is. Plant de knol niet te diep in de grond, aangezien de knollen van warmte houden. We raden aan om ze ongeveer 2 cm onder de oppervlakte te planten. De ideale planttijd is half mei tot half juni en dan bloeien de dahlia's vanaf juli tot ongeveer oktober. 

Verzorging van de gele dahlia

Het fijne aan de dahlia is dat ze weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk dat je de dahlia's water geeft als het droog is. We raden aan om hogere dahlia's te ondersteunen, zodat ze stevig blijven staan bij heftige wind. Je kunt ze hogere dahlia's ook lager houden door ze te toppen. Hierdoor komen er ook meer bloemen! Helaas bestaan winterharde dahlia's niet, dus zullen ze ook niet heel lang meegaan. Maar als het een redelijk warme winter is, kunnen ze het nog weleens overleven. Wil je ze overhouden? Dan moeten ze voor de vorst de grond uit. Lees hier meer over dahlia's overwinteren.

Dahlia's van eigen kwekerij

De dahliaknollen komen uit onze eigen dahliakwekerij, hierdoor kunnen wij topkwaliteit garanderen. Daarnaast komen onze tulpenbollen en narcissenbollen ook van onze eigen kwekerij. Vandaar dat je zoveel unieke en exclusieve bloembollen bij ons vindt. Daarnaast zijn bloemenzaden een mooie aanvulling vormen op de dahliatuin.

Wil je meer weten over dahliaknollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie dahlia foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.