Rode tulpen

Rode tulpen

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rode tulpen van FAM Flower Farm

“Rode tulpenbollen geven een schattige lenteboost aan je tuin of in je huis. Koop rode tulpen online bij FAM Flower Farm en ontvang ze thuis.”

Rode tulpen zijn een geweldige toevoeging van kleur aan elke tuin. Daarnaast hebben rode tulpen ook een hele mooie betekenis. De rode tulp staat namelijk voor ware liefde. Hierdoor zijn deze tulpen niet alleen fantastisch voor je tuin, ze zijn ook een geweldig cadeau. FAM Flower Farm levert zeer grote tulpenbollen, zodat je in het voorjaar kunt genieten van prachtige, volle rode tulpen.

Rode tulpen

Waarom zijn rode tulpen populair?

De rode tulp staat dus voor eeuwige en ware liefde. Als je een rode tulp of rode tulpenbollen aan iemand geeft, zeg je dat je van diegene houdt zonder hier woorden bij te gebruiken. Daarnaast zijn rode tulpen prachtig om te zien en je kunt er maandenlang van genieten.

Rode tulpen soorten

Rode tulpen komen voor in allerlei vormen en maten. De Alcatraz is bijvoorbeeld een prachtige rode tulp. Deze tulp staat graag op de vaas. De tulp Qatar is een hele bijzondere rode tulp. Deze tulp is namelijk donkerrood van kleur en heeft dubbele gefranjeerde bloemen. Die zie je niet zomaar over het hoofd! Daarnaast bloeit de Qatar rode tulp superlang, dus kan je er extra lang van genieten.

Tulp rood geel

Tulp rood geel

Naast écht rode rode tulpen, zijn er ook rode tulpen met een beetje geel erdoor. Een voorbeeld hiervan is de Denmark tulp. Deze tulp rood geel is geliefd in verschillende landen over de hele wereld. De heldere kleuren en stevige stelen maakt deze tulp rood geel zo populair.

Rode tulpen in pot, in de grond of in de vaas?

Doordat er zoveel verschillende rode tulpen soorten zijn, zijn er ook veel opties. Waar de ene rode tulp het goed doet in de vaas, doet de ander het weer goed in pot. Het ligt allemaal aan het soort dat je kiest.

Laagblijvende tulpen zijn bijvoorbeeld het meest geschikt om te planten in potten. De tulpen hebben namelijk geen ondersteuning nodig en kunnen goed tegen een stevig windje.

Eigenlijk kan je alle tulpenbollen in de tuin planten. Het is hierbij belangrijk dat je de bollen zo’n 15 cm diep en 15 cm uit elkaar plant.

Als je de rode tulpen in de vaas zet, is het van belang dat je ze niet in de buurt van rijpend fruit zet, niet in de volle zon en niet op een tochtige plek. Hierdoor zijn de bloemen namelijk minder lang mooi. Begin altijd met een schone vaas en verschoon tussendoor zowel de vaas als het water voor een zo lang mogelijk bosje bloemen in huis.

Rode tulpen

Tulp rood kopen

Rode tulpen kopen? Bij FAM Flower Farm bestel je eenvoudig rode tulpenbollen online. De rode tulp is van 1 juli t/m begin december te koop en je ontvangt de tulp rood als het tijd is om ze te planten. Plant de bollen in oktober, november of begin december en geniet van april t/m mei van prachtige rode tulpen. Wil je meer in je tuin dan alleen de rode tulp? Kijk ook eens bij dahliaknollen en bloemenzaden. Dit zijn de meest populaire lente- en zomerbloemen voor in je tuin.

Andere kleuren

Er zijn natuurlijk meerdere kleuren tulpen. Denk bijvoorbeeld aan roze tulpen, witte tulpen of oranje tulpen. Je kunt ze ook heel leuk met elkaar combineren voor een prachtig kleurenfestijn. 

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord. Wist je dat je onze bloemenvelden ook kunt bezoeken? Je kunt er zelfs een fotoshoot doen!