Witte Tulpen

Witte tulpen

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Witte tulpenbollen

"Koop witte tulpen, ze trekken de aandacht in de border. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Witte tulpen zijn wonderschoon en erg chique. Vooral de sneeuwwitte tulp Noordeinde met haar gefranjerde bloemblaadjes. Deze late voorjaarsbloeier oogt lekker fris in je tuin. Het is een heel mooi dessert voor je tuin in de late lente. De witte tulpen trekken gelijk de aandacht en bewondering in de border. Ideaal dus als je achter in de tuinborder iets bijzonders wilt toevoegen. Wit wordt beschouwd als de kleur van perfectie, ook wordt wit geassocieerd met licht, goedheid en puurheid. Om die reden dragen bruiden een witte jurk als ze trouwen. Wit is de enige kleur die onze zintuigen niet stimuleert, maar het opent wel de weg voor nieuwe creaties. Schilders beginnen namelijk ook altijd met een wit doek.

Populaire witte bloemen

Witte bloemen zijn erg populair, onze witte dahlia's en witte narcissen zijn ook erg geliefd. Vooral de dubbelbloemige narcis Bridal Crown met haar friswitte kleur en de dahlia Cafe au Lait zijn verreweg de populairste bloemen uit ons assortiment. 

Betekenis witte tulpen

De witte tulp staat voor vergeving. Deze bloemen zijn perfect om te geven als je sorry wilt zeggen of iemand wil vergeven. Daarnaast zijn witte tulpen natuurlijk ook gewoon erg mooi. Na een lange winterperiode verlang je naar de lente. De aangename temperaturen en de eerste zonnestralen geven je al het eerste heerlijke lentegevoel. Tulpen maken natuurlijk het lentegevoel compleet. Alle tulpenbollen worden zelf gekweekt in onze kwekerij in Lisse. Je ontvangt van ons een grote maat tulpenbol zodat je mooie volle tulpen kunt verwachten.

Tulp Noordeinde

Verschillende tulpen

We hebben één witte tulp in ons assortiment: tulp Noordeinde. Deze witte tulp heeft gefranjerde bloemblaadjes en heeft een mooie, frisse kleur. Naast witte tulpen, hebben we ook andere kleuren tulpen in ons assortiment, bijvoorbeeld rode tulpen, roze tulpen, oranje tulpen, gele tulpen en zelfs zwarte tulpen! Elke kleur heeft zowel enkele als dubbele tulpen, een- of meerkleurige en gefranjerde tulpen.

Witte tulpenbollen bestellen

Je kunt witte tulpenbollen van 1 juli t/m begin december (online) kopen bij FAM Flower Farm. De tulpenbollen komen uit onze eigen kwekerij en worden bij jou thuisbezorgd wanneer het tijd is om de bollen te planten. Dit is vanaf oktober t/m 15 december. De tulpen zullen dan in het voorjaar bloeien. Dit is meestal in de maanden april t/m mei, maar dit verschilt per jaar. 

Andere bloemen van FAM Flower Farm

We hebben dus allerlei verschillende tupenbollen in ons assortiment, maar wist je dat we ook narcissenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden in ons assortiment hebben? Hiermee maak je van je tuin een prachtige bloemenveld.

Kunnen tulpenbollen in pot?

Bepaalde bloembollen doen het ook heel goed in potten. Plant er lekker veel, tulpen zijn namelijk geschikt als snijbloem. Je kunt wat bloemen afsnijden zodat je ook in huis ervan kan genieten. 

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van onze prachtige Hollandse bloemenvelden, lees onze handige tuintips en doe inspiratie op met speciale variëteiten. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.