Zwarte Tulpen

Zwarte Tulpen

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zwarte tulpenbollen van FAM Flower Farm

"Koop de beruchte zwarte tulpen, een tulp met geschiedenis. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Zwart is de kleur van elegantie en mysterie. Het bijzondere verleden van de zwarte tulp is hier een perfect voorbeeld van. Vroeger bestond de 'zwarte tulp' namelijk niet, tot frustratie van Hollandse kwekers. Jarenlang probeerden de kwekers het onmogelijke te kweken. Tot de kweker Jan Jacob Grullemans het eindelijk was gelukt in 1895. Er is zelfs een boek over geschreven, namelijk 'La Tulipe noire'. Eigenlijk is de tulp niet echt zwart, maar diep donkerpaars.

Betekenis zwarte tulp

De tulp staat symbool voor liefde voor je familie, vrienden of partner. Tulpen geven is dus altijd een goed idee.  Maar wist je dat elke kleur zijn eigen betekenis heeft? Zo staat de witte tulp voor vergeving en de oranje tulp voor creativiteit. Hoewel de zwarte tulp vaak wordt geassocieerd met negativiteit, staat de zwarte tulp voor totale toewijding aan een geliefde. 

Tips

Onze zwarte tulp, genaamd Paul Schrerer, is een late voorjaarsbloeier. Deze zwarte tlp is echt een must have voor alle geschiedenis liefhebbers en voor iedereen die van zwart houdt. Waar zet je ze neer en hoe combineer je zwarte tulpen? We geven je wat tips.

Combinatie tip: combineer de zwarte tulp met de witte tulp Noordeinde voor contrast of de lichtroze tulp Dynasty voor een mooi licht-donker effect.

Ideale plek: tulpenbollen hebben een plek nodig in de volle zon of halfschaduw. We raden aan om een apart stukje van je tuin vrij te maken voor de tulpen. Dit geeft een veel mooier effect dan als je tulpen los door je tuin plant. Je kan ook kiezen om ze te planten in potten zodat je ze kan verplaatsen.

Planten: plant de tulpenbollen in oktober of november in de grond, zodat ze in het voorjaar mooi gaan bloeien. Plant de tulpenbollen niet na 15 december, want dan is het te koud voor de bollen om wortels te maken. Tulpenbollen zijn van juli t/m oktober te bestellen en je ontvangt ze zodra het tijd is om ze te planten.

In pot: tulpenbollen kunnen heel goed in potten worden gepland. In de lente komen de tulpen op en kun je genieten van jouw bloementuin. Tulpenbollen kan je ook afsnijden en in vaas zetten voor een mooi boeketje thuis.

Tulp Paul Schrerer

Tulpen hebben veel verschillende vormen en kleuren

Naast de beruchte zwarte tulpen hebben wij ook rode tulpen, roze tulpen, witte tulpen, oranje tulpen en gele tulpen in ons assortiment. Daarnaast vind je ook een aantal bijzondere tulpen in ons assortiment, zoals gefranjerde tulp Hawaii

Zwarte tulpenbollen bestellen

Bij FAM Flower Farm kun je gemakkelijk tulpen online bestellen. De tulpenbollen worden thuisbezorgd wanneer het tijd is om de tulpenbollen te planten. Dit is vanaf oktober t/m half december. Bovendien hebben we meer dan alleen tulpen, we hebben namelijk ook narcissenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden om je tuin om te toveren tot een feestje.

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.