Gele tulpen

Gele tulpen

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gele tulpen

“De mooiste gele tulpen van een Nederlandse familie kwekerij koop je bij FAM Flower Farm”

Kan je wel wat optimisme en energie gebruiken? Dan is de gele tulp wat voor jou! Geel symboliseert namelijk zonneschijn, blijheid en plezier. Gele tulpen zijn echte voorjaarsbloemen en heel populair en dat is niet alleen tijdens Pasen.

Gele tulpen soorten

Er zijn verschillende gele tulpen soorten. Van geelgroene tulpen naar rood gele tulpen: we hebben het allemaal in ons assortiment.

De gele tulp Esprit is exclusief bij FAM Flower Farm verkrijgbaar. Deze tulp heeft een dubbele bloem en heeft een mooie, roze gloed. De randen van deze nieuwe tulp is gefranjerd. Het bijzondere aan deze tulp is dat de kleur verandert tijdens de bloeitijd. Een spectaculaire bloem dus!

Gele tulp

De Greenmile tulp is door de groengele kleur een bijzondere verschijning. Deze tulp is mooi op zichzelf, maar ook goed te combineren met jouw favoriete bloemen. Daarnaast bloeit deze gele tulp superlang, waardoor je er ook lang van kan genieten. 

Gele tulp Greenmile

De Rambo tulp is rood geel en zijn stoer. Door zijn stevige stelen kunnen deze tulpen tegen een stootje wind. De gele rand van deze tulp rood geel geeft een frisse uitstraling.

Tulp roodgeel Rambo

Tulp Denmark is eigenlijk een tulp rood geel, maar we vonden dat deze niet in deze lijst mocht ontbreken. Deze lange tulp is geschikt om te planten in de tuin, maar doet het ook goed op vaas. 

Gele tulp Denmark

Wanneer zijn gele tulpen te koop?

De gele tulp is vanaf 1 juli verkrijgbaar en je kunt ze t/m begin december kopen. Wist je dat alle gele tulpen worden gekweekt in onze eigen kwekerij in Lisse? Je kunt zelfs een keer langkomen!

Wanneer moet ik gele tulpen planten?

Tulpen (geel) houden van kou, dus plant ze in oktober, november of december. Let er wel op dat ze je niet te laat plant, want na 15 december kunnen de tulpenbollen kun wortels niet (goed) maken. Het verschilt per jaar wanneer tulpen bloeien. Meestal staan de tulpen in april t/m mei in bloei. 

Hoe moet ik tulpen geel planten?

Voordat je de tulp gaat planten, is het belangrijk dat je de aarde losmaakt op de plek waar je de tulp wil laten groeien. Graaf vervolgens een gat van zo’n 15 cm diep en leg daar de tulpenbol in met de punt omhoog. Plant de volgende tulpenbol 15 cm verderop. Maak het gat vervolgens weer dicht en druk goed aan. Geef de gele tulpen meteen water, zodat ze sneller wortels aanmaken. Hierdoor zijn ze ook nog eens beter beschermd tegen regen of kou. Als de tulpen zijn gebloeid, raden we aan om ze weer uit de grond te halen. Tulpen zijn namelijk niet meerjarig.

Kunnen gele tulpen in pot?

Als je geen tuin hebt, kan je tulpen ook in potten planten. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste soort tulp gebruikt. De makkelijkste tulpen om in pot te laten bloeien zijn laagblijvende tulpen, maar je kunt ook gele tulpen in een pot planten. Als je daarvoor kiest, raden we aan om een grote, diepe pot te gebruiken. De pot moet namelijk 3 keer de hoogte van de bloembol hebben.  

Andere tulpen

Naast gele tulpen zijn rode tulpen ook erg populair. Oranje tulpen zijn extra leuk om op vaas te zetten tijdens Koningsdag. Daarnaast vind je ook roze tulpen en zelfs zwarte tulpen in ons assortiment! De dubbele tulpen zijn misschien wel één van de meest bijzondere tulpen.

Het verhaal van onze familie kwekerij

Volg ons op social media @famflowerfarm om op de hoogte te blijven van onze kwekerij, de seizoenen, tuintips en geniet van onze prachtige Hollandse bloemenvelden.