Dubbele Tulpen

Producten 1-20 van 28

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 1-20 van 28

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Dubbele tulpen

"Koop dubbele tulpen voor dubbel zoveel plezier. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

De naam zegt het al: dubbele tulpen hebben dubbel zoveel tulpenblaadjes en dat betekent dus dubbel zoveel plezier! De dubbele tulpen zijn door haar extra bloemblaadjes veel groter qua volume dan de doorsnee tulp. Ze kunnen een diameter van wel 10 cm krijgen.

Soorten dubbele tulpen

Er zijn twee verschillende groepen dubbele tulpen, namelijk vroegbloeiende en laatbloeiende dubbele tulpen. Dubbele tulpen zijn zeer geliefd, ze zijn in 2017 uitgeroepen tot de bloembol van het jaar. Vooral de tulp Ice Cream valt erg in smaak. Het is daarom ook een van de meest gefotografeerde tulpen in de Keukenhof vanwege haar bijzondere uiterlijk. De tulp Ice Cream is een soort die laat bloeit, als de meeste andere tulpen al zijn uitgebloeid. Dus een heel mooi dessert voor je tuin in de late lente.

Tulp-Ice-cream

Wat is het verschil tussen dubbele tulpen en pioen tulpen?

Pioentulpen zijn eigenlijk hetzelfde als dubbele tulpen. Ze staan bekend om hun grote bloemen die opengeklapt lijken op pioenen. Vaak bloeien pioentulpen vrij laat in het voorjaar en je kunt lang van deze tulpen genieten.   

Geschiedenis van dubbele tulpen

Hollanders ontdekten voor het eerst dubbele tulpen in Azië in de 17e eeuw. De tulpen hadden extra bloembladen als gevolg van natuurlijke selectie, onbedoelde bestuiving. De Hollanders waren erg enthousiast over de ongebruikelijke vorm en haar wonderschone uiterlijk. Het had wel iets weg van een pioenroos! Vervolgens gingen de veredelaars kruisingen maken met dedubbele tulpen en er veel nieuwe soorten ontstonden.

Soorten tulpen

Naast dubbele tulpen zijn er ook andere bjzondere tulpen, zoals parkiettulpen en gefranjerde tulpen. Daarnaast vind je bij ons gele tulpen, witte tulpen, roze tulpen, rode tulpen, oranje tulpen en zelfs zwarte tulpen. Al deze kleuren komen in verschillende vormen voor. Welke tulpen je ook plant in je tuin of cadeau geeft: met tulpenbollen geef je een beetje liefde.

Tulpenbollen bestellen

Bij FAM Flower Farm kun je gemakkelijk tulpen online bestellen. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de tulpenbollen te planten (vanaf oktober t/m half december). Bovendien hebben we meer dan alleen tulpen, we hebben namelijk ook narcissenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden. Onze bloembollen zijn zeer geliefde voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers die elke tuin transformeren naar een feestje.

Wanneer zijn dubbele tulpen te koop?

Vanaf 1 juli t/m begin december zijn dubbele tulpenbollen online te koop bij kweker FAM Flower Farm. Als het tijd is om de bollen te planten, ontvang je de bloembollen bij jou thuis. Dit is in het najaar (oktober, november of december). Tulpenbollen hebben namelijk kou nodig om te kunnen bloeien in aprill t/m mei. 

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.