Parkiettulpen

Cadeau bij bestelling

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Parkiettulpen van FAM Flower Farm

"Parkiettulpen zijn een stukje kunst voor in je tuinborder of pluktuin. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Parkiettulpen zijn wonderbaarlijke tulpen. Met haar gedraaide en gefranjerde bloemblaadjes en haar prachtige kleuren lijkt het wel een schilderij. Deze bloem is niet voor niets uitgeroepen tot bloembol van het jaar 2013. Door de kunstzinnige parkiettulp krijg je weer zin in het voorjaar. 

Oorsprong parkiettulpen

Vroeger, tijdens de 'tulpengekte' in de 17de eeuw, was de parkiettulp al razend populair. Daarom stond de parkiettulp centraal in veel schilderijen. Zelfs als de parkiettulp is uitgebloeid, blijft de tulp interessant. De parkiettulp wordt ook wel papegaaitulp genoemd door haar felle kleuren. De parkiettulp bestaat uit één of meerdere kleuren en het hart van deze tulp, de meeldraden, zijn prachtig contrasterend zwart.

Soorten parkiettulpen

Ad Rem Parrot

De geliefde tweekleurige parkiettulp Ad Rem Parrot geeft echt hele grote bloemen. De kleurstelling is afwisselend oranje met een lichtoranje rand. De buitenste bloemblaadjes kleurt naar roze.

Blushing Parrot

De parkiettulp Blushing Parrot is helemaal nieuw en exclusief bij ons verkrijgbaar. De tulp in fris wit-creme met een roze blosje.

De oranje parkiet tulp Avignon Parrot wordt langer dan 45 cm. Deze tulp steekt met kop en schouders boven de andere bloemen uit, zowel letterlijk als figuurlijk.

Hoe kan een tulp zo bijzonder groeien?

In tegenstelling tot veel tulpen die gecreëerd zijn door kwekers, is de parkiettulp een cadeautje van de natuur. De unieke tulpensoort is ontstaan door spontane mutaties van een gewone tulp.

Tulpen hebben veel verschillende vormen en kleuren

Naast parkiettulpen vind je bij ons nog veel meer soorten tulpen, denk bijvoorbeeld aan enkele en dubbele tulpen, wel en niet gefranjerd. Daarnaast vind je tulpen in allerlei kleuren, zoals rode tulpen, roze tulpen, witte tulpen, oranje tulpen en zelfs zwarte tulpen. Van welke kleur je dus ook houdt: bij FAM Flower Farm vind je het.

Tulpenbollen bestellen

Vanaf 1 juli t/m begin december zijn tulpenbollen te koop bij FAM Flower Farm. De tulpenbollen komen van onze eigen kwekerij in Lisse en worden verstuurd als het tijd is om de tulpenbollen te planten. Dat betekent dat de tulpenbollen vanaf oktober t/m half december worden geleverd. Wist je dat we ook andere bloembollen en bloemenzaden in ons assortiment hebben? Neem eens een kijkje bij onze narcissenbollen en dahliaknollen.

Wanneer bloeien parkiettulpen?

Net zoals andere tulpen zullen parkiettulpen in april t/m mei bloeien. Wanneer dat precies gebeurt, verschilt per jaar. Het is hiervoor wel belangrijk dat je de bollen in het najaar hebt geplant, aangezien tulpenbollen kou nodig hebben om te kunnen bloeien. Plant de bollen echter niet na 15 december, want dan is het te koud voor de bollen om hun wortels te maken. Als de tulpen eenmaal gaan bloeien, zullen de bijen jouw prachtige tuin vanzelf vinden. 

Wil je meer weten over tulpenbloemen en tulpenbollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.