Narcissenbollen planten

Narcissen
Bezig met laden...
Narcissenbollen planten

Heb je narcissenbollen gekocht of ben je van plan om narcissen kopen, maar heb je nog geen idee hoe je ze het beste kunt planten? We leggen je graag uit hoe je dat doet, zodat ze het jaar daarna weer bloeien.

Narcissen van FAM Flower Farm

Iedere vroege lente schieten de narcissen uit de grond. Eigenlijk is een narcis het eerste teken van de lente. Narcissen zijn prachtige bloemen die in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn. Daarnaast ruiken de narcissen ook superlekker. De bekendste narcis is misschien wel de gele narcis, maar wist je dat er ook witte narcissen bestaan? Deze bloemen zien er echt magisch en sprookjesachtig uit.

naris

Narcissen planten in je tuin

Plant de narcissen in oktober of november op een plek waar veel zon schijnt. Maak de aarde goed los op de plek waar je de narcissenbollen gaat planten. Dit gaat het makkelijkste met een schep. Graaf vervolgens een gat met de schep. Je kunt hiervoor ook een bollenplanter gebruiken.

Plant de bloembollen vervolgens in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden. Doordat de narcissenbollen van FAM Flower Farm groot zijn, raden we aan om de bollen 15 cm diep en 15 cm uit elkaar te planten.

Als de bollen in het gat liggen, kan het gat weer dicht worden gegraven. Druk de aarde wat aan. Als de grond erg droog is, kan je de plek wat water geven. Dan maken de bollen sneller wortels aan en hierdoor zijn ze beter beschermd tegen te veel regen of kou. Je kunt ervoor kiezen om ze toe te dekken met bladeren of ander organisch materiaal.

Verzorging van narcissen

Geef de bollen water als de grond droog is. Je hoeft ze dus niet elke dag water te geven. In tegenstelling tot tulpenbollen, zijn narcissenbollen meerjarig. Dat betekent dat ze dus langer meegaan dan een jaar. Als de narcissen zijn uitgebloeid, kan je de bloemenstellen wegknippen (laat het loof staan). De bollen zullen zich dan verwilderen en vermeerderen, waardoor je het jaar daarna van nog meer bloemen kunt genieten.

Je kunt de narcissen ook schuin afsnijden en ze op de vaas zetten. Let erop dat je hier geen andere bloemen bij zet. 

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.