Verschillende dahlia soorten

Dahlia banner oranje
Bezig met laden...
Verschillende dahlia soorten

Dahlia’s komen oorspronkelijk uit Mexico, ze komen daar in het wild voor. De bloemen werden toen gekweekt om te eten en soms ook gebruikt als medicijnen. De mensen dachten toen dat dahlia’s een pijnstillend effect zouden hebben.

Er bestaan wel meer dan 20.000 variëteiten van dahlia’s. Ze bestaan in heel veel verschillende kleuren, vormen en maten. Dit komt omdat de dahlia een speciale bloem is die met veel verschillende dahlia’s kan voortplanten. Hierdoor ontstaan er heel veel verschillende soorten.

De soorten die wij verkopen bij FAM Flower Farm zijn: cactus, fimbriata, pompon, bal-, decoratief en enkelbloemige dahlia’s. Hieronder wordt uitgelegd wat deze soorten inhouden.

Cactus dahlia

Cactus dahlia’s hebben een bijzondere bloemvorm. De bladeren van de bloem zijn voor 2/3 opgerold, dit geeft een opmerkelijk stekelig effect. De bladeren kunnen naar binnen en naar buiten opgerold zijn.

De blaadjes zijn erg smal en stekelig. De toppen van de bladeren kunnen diep ingesneden zijn, dit geeft een buitengewoon beeld.

Door de bijzondere vorm van de cactus dahlia, kan de regen makkelijk uit de bladeren lopen. Hierdoor wordt de bloem niet topzwaar en kunnen ze overeind blijven staan bij regen. Veel andere dahlia’s hebben wel meer moeite met de regen.

Deze dahlia’s hebben vaak ook felle kleuren en vallen echt op. Deze type dahlia is vernoemd naar de cactus. Dit is omdat ze er stekelig uitziet, net al de cactus.

Fimbriata dahlia

De fimbriata dahlia lijkt een beetje op de cactus dahlia. Deze bloem heeft gefranjerde bloembladeren. Dit geeft een heel mooi effect.

Deze dahlia staat ook wel bekend als Hertengeweidahlia, dit komt door het speciale blad. Deze bloemblaadjes hebben op het einde meerder uiteengelopen puntjes. Vandaar de naam hertengewei.

Fiabriata Dahlia roze

Pompon dahlia

De pompon dahlia is een kleine ronde, goed gevulde bloem. De bladeren zijn opgerold in een trechtervorm. In het midden van de bloem zijn de bladeren spiraalvormig opgerold.

Regen kan ook makkelijk uit de bladeren van de pompon dahlia stromen. Daarom worden deze dahlia’s niet topzwaar en blijven ze mooi rechtop staan in de regen.

Baldahlia

De baldahlia is een grotere versie van de pompon dahlia. Ze zien er hetzelfde uit met hun structuur. Het verschil tussen deze twee is dat pompons tot vijf centimeter groot zijn en baldahlia’s vanaf 5 centimeter groot. Ze hebben een vrijwel perfecte ronde vorm. In de ronde bloemblaadjes kan makkelijk wat regenwater blijven staan die de insecten graag als drinkbakje gebruiken.

Decoratieve dahlia

De decoratieve dahlia heeft ronde blaadjes die samen een dubbele bloem vormen. De blaadjes van deze dahlia zijn breed en plat. In de kern zijn de bladeren wat ronder en aan de buitenkant zijn ze wat meer puntig.

Enkelbloemige dahlia

Enkelbloemige dahlia’s hebben maar één kring van bloemblaadjes. Dit zijn eigenlijk de wat simpelere dahlia’s. Ze hebben een open hart, hierdoor kunnen de bijen en vlinders veel makkelijker bij het stuifmeel. Deze bloemen zin dan ook echte bijen- en vlinderaantrekkers.

Dahlia’s kopen

Je kunt de dahlia’s kopen in onze webshop. Je kunt hier zelf de verschillende soorten selecteren en kiezen welke jij het mooiste vindt. Je kan ook mooie combinaties maken met bijvoorbeeld rode dahlia’s en oranje dahlia’s of juist met witte dahlia’s en paarse dahlia. Zelf kun je helemaal kiezen welke kleuren en soorten je mooi vindt voor je eigen tuin.

 

Ideeën voor mooie dahlia's