Tulpenbollen

Producten 21-40 van 60

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Producten 21-40 van 60

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Tulpenbollen kopen bij kweker FAM Flower Farm

Koop tulpenbollen, ze geven de ideale lenteboost. ​Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis.

Alle tulpenbollen worden zelf gekweekt in onze kwekerij. Je ontvangt van ons een grote maat tulpenbol zodat je mooie volle tulpen kunt verwachten. Wij hebben verschillende soorten tulpenbollen te koop zoals enkele en dubbele tulpen, een- of meerkleurige, gefranjerde tulpen en zelfs de zwarte tulp. Tulpenbollen geven een heerlijke lenteboost aan je tuin.

Tulpen Fam Flower Farm

Tulpenbollen bestellen

Het is heel eenvoudig om bij ons tulpenbollen online te bestellen. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de tulpenbollen te planten (vanaf begin oktober t/m half december). Onze webshop met bloembollen bevat niet alleen tulpenbollen, maar ook narcissenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden. Deze voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers zijn de meest populaire bloembollen en knollen voor de tuin.

Wanneer tulpen te koop?

Tulpenbollen kopen? Vanaf 1 juli t/m begin december zijn tulpen bloembollen te koop bij FAM Flower Farm. Alle tulpenbollen worden gekweekt in onze kwekerij in Lisse.

Tulpenbollen planten

Tulpenbollen plant je in het najaar, in de periode van oktober tot en met december. Alle voeding zit al in de tulpenbol, dus het kan bijna niet misgaan. Plant tulpenbollen in groepen bij elkaar in perken of juist verdeeld in de border. Ook kan je de tulpenbollen gemakkelijk planten tussen je andere voorjaarsbloeiers en vaste planten. 

Tulpen bloeitijd

In de maanden april t/m mei staan de tulpen in bloei. Tulpenvelden zijn de populairste bloemenvelden in Nederland. Toeristen komen daarom massaal vanuit de hele wereld en uit eigen land naar Lisse toe gereisd.

Tulpen in pot

Bloembollen doen het ook heel goed in potten. In de lente komen de tulpen op en kun je genieten van jouw bloementuin. Plant er lekker veel zodat je ook wat bloemen kunt afsnijden en er ook in huis van kan genieten.

Geef een lenteboost aan je tuin!

Na een lange winterperiode verlang je naar de lente. De aangename temperaturen en de eerste zonnestralen geven je al het eerste heerlijke lentegevoel. Tulpen maken natuurlijk het lente gevoel compleet. Je geniet van de tulpen die overal in jouw omgeving bloeien.

Dus wacht niet te lang en plant de tulpenbollen tussen oktober en half december in jouw eigen tuin! Tulpenbollen zijn te koop in allerlei kleuren en vormen. We hebben maar liefst 41 verschillende soorten tulpen. Perfect om jouw tuin op te vrolijken, en de ideale 'lenteboost' te geven aan jouw tuin!

Tulip Milkshake

Tulp Milkshake

Tulp Milkshake is een heerlijke roze tulp, oftewel: de kleur van een aardbeien milkshake. De bloemen zijn groot en geven een flinke kleurboost aan jouw tuin.

Tulp Triple A

Triple A

Een tulp zoals een tulp moet zijn: groot, stevig en mooi helder van kleur. Triple A is onze meest populaire oranje tulp

Er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren! Denk bijvoorbeeld aan witte tulpen, rode tulpen en gele tulpen. We hebben zelfs de beruchte zwarte tulp in ons assortiment.

Gemengde tulpenbollen

Onze tulpenbollen mixen zijn perfect samengesteld. Door de mix van hoogtes ontstaat er een mooi natuurlijk effect als je de tulpenbollen eerst met elkaar mengt (bv in een emmer) en vervolgens in de tuin plant. Ook hebben we een tulpenbollen mix met verschillende kleuren namelijk de 'Red-Yellow Mix'.

Tulp Mix Double Pink

Mix Double Pink

Een mix van 3 van onze favoriete dubbele roze tulpen:

  • - 10 tulpenbollen Ice Cream (25-30 cm hoog)
  • - 10 tulpenbollen Drumline (40-45 cm hoog)
  • - 10 tulpenbollen Queensland (25-35 cm hoog)

Een deel van de tulpenbollen geschiedenis

De tulp komt oorspronkelijk niet uit Nederland maar uit Turkije. De tulpenbollen werden in 1562 voor het eerst geïmporteerd in Antwerpen. Dit was het begin van de Europese tulpenteelt. Nederland blonk uit in het telen van tulpen vanwege het ideale klimaat. De eerste tulpenbol werd geplant door Carolus Clusius in Leiden.

In de 17e eeuw (1634-1637) ontstond de ‘tulpengekte’ in Nederland. Er was zoveel vraag naar tulpen dat de prijs aanzienlijk omhoogschoot. Tot op een punt dat een tulpenbol dezelfde waarde had als een Amsterdams grachtenpand!

In 1637 eindigde de regering de tulpengekte door de handel in tulpen te beperken. In de tijd van de tulpengekte zijn sommige mensen heel rijk geworden en veel mensen heel arm door te speculeren. 

Wil je meer weten over tulpenbloemen en tulpenbollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.