Dinnerplate Dahliaknollen

Producten 21-36 van 36

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 21-36 van 36

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Dinnerplate dahliaknollen

"Bestel hier ons populairste variëteit: de dinnerplate dahlia. Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

De dinnerplates ook wel de superdahlia of de reuze dahlia genoemd. Verreweg de meest populaire variëteit. De schotelgrote bloemen met een hoog fluffy-gehalte. Neem één dahlia van deze klasse en je hebt je punt gemaakt. Niemand kan eromheen: wow, wat een bloemen zijn dat! Ze worden minimaal 20 centimeter groot en kunnen een heel gezicht verbergen.

De dinnerplate dahlia’s behoren tot de langer uitgroeiende dahliasoorten, en hebben extra ondersteuning nodig zodra de plant gaat groeien. Een optie is een bamboestok van het tuincentrum. Met binddraad knoop je de groeiende plant steeds een stukje verder aan de stok. Rubber binddraad is het meest vriendelijk voor de plant.

TIP: Zet de ondersteuning tegelijk met het planten van de knol in de pot, dan weet je zeker dat je de knol later niet beschadigt of zelfs doorboort.

DInnerplate Dahlia

Welke soorten dahlia's zijn er?

Er zijn verschillende soorten dahlia in allerlei vormen en kleuren. Zoals: de pompon, bal, dubbelbloemige of enkele dahlia’s, decoratief, cactusdahlia. De roze dahlia's en de witte dahlia's zijn zeer geliefde kleuren.

Dahliaknollen worden ook wel dahliabollen of dahlia bloembollen genoemd. Kies eenvoudig uw favoriete soorten met de filters op onze webshop. Lagere soorten dahlia's zijn perfect geschikt voor potten. En hogere soorten dahlia's zijn ideale snijsoorten voor pluktuinen vanwege de lange stelen met veel mooie bloemen. Sommige dahlia's zijn echte vlinder- en bijenlokkers, dit zijn de enkelbloemige dahlia's met een open hart.

Drijfschalen met dinnerplate dahlia

  • Knip van dahliabloemen de steel af en leg ze in een leuke teil, grote glazen vaas of ovenschaal met water. Dahlia’s blijven vanzelf mooi rechtop drijven. Eventueel kun je er nog wat drijfkaarsen aan toevoegen.
  • Heb je 1 heel grote dinnerplatedahlia, leg deze dan op een mooi bord of platte schaal met een klein laagje water erin, of enkele in een diepe kom bij elkaar. Heb je een vijver dan kun je ook hierin eenvoudig wat bloemen laten ronddrijven.
  • Ververs het water regelmatig. 

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze dahliaknollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.