Hoe plant ik tulpenbollen?

Hoe plant ik tulpenbollen?
Bezig met laden...
Hoe plant ik tulpenbollen?

Tulpen zijn prachtige, typisch Nederlandse bloemen. Ze maken je tuin of balkon gelijk een stukje vrolijker. Ben je van plan tulpenbollen te planten, maar heb je geen idee hoe? Volg deze dan deze stappen. Zo kan het niet mis gaan!

Tulpenbollen van FAM Flower Farm

Het is toch bijzonder hoe zo'n bol uitbloeit tot prachtige bloemen in allerlei kleuren? Tulpen zijn daarnaast ook nog een heel goed voor de natuur: ze verwennen bijen en andere insecten. Bij FAM Flower Farm vind je allerlei tulpen. Van rode tulpen en roze tulpen tot aan dubbele tulpen, gele tulpen, parkiettulpen en zelfs zwarte tulpen. Kies en mix voor een prachtig regenboog resultaat.

Tulpenbollen marit

Tulpenbollen planten: de stappen

Je kunt tulpenbollen het beste planten als de grond koud begint te worden. Oktober, november en halverwege december zijn de beste maanden om de bollen te platen. Zo kunnen de bollen wortels maken. Zet de tulpen op een zonnige plek of licht in de schaduw.

1. Maak de aarde goed los met een schep op de plek waar je de tulpenbollen wil planten. Dan is de aarde makkelijk bewerkbaar.
2. Graaf een gat met een schep of een bollenplanter.
3. Plant de bloembollen in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden. De tulpen- en narcissenbollen die wij leveren hebben een grote maat en moeten daarom ca. 15 centimeter diep en 15 cm uit elkaar worden geplant.
4. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.
5. Als de grond erg droog is, geef meteen wat water. De bollen maken dan sneller wortels aan en zijn dan beter beschermd tegen te veel regen of kou. Eventueel kun je ze toedekken met wat bladeren of ander organisch materiaal.

Tulpen verzorgen

Als het erg droog is in de winter, is het van belang dat je de tulpen wat water geeft. In de lente zullen de tulpen prachtig bloeien. Na de bloei zullen er bloemblaadjes afvallen. Door de bedden vochtig te houden, is de kans klein dat het bodemoppervlak scheurt.
De meeste tulpen zijn niet meerjarig, wat betekent dat ze na het bloeien het beste uit de grond kunt halen en nieuwe bollen plant. Wil je het toch proberen, kan dat natuurlijk altijd. Heel soms kan er namelijk nog weleens een klein bloemetje uitkomen. Hier lees je hoe je dat het beste kunt doen.

tulpen

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.