Hoe plant ik tulpen bollen en narcissen bollen?

Hoe plant ik tulpen bollen en narcissen bollen?
Laden...

Hoe plant ik tulpen bollen en narcissen bollen?

Ben je van plan narcissen- of tulpenbollen te planten, maar heb je geen idee hoe? Volg deze stappen, dan kan het niet mis gaan!

De stappen:

1. Maak eerst de aarde goed los met een schep op de plek waar de narcissen- en/of tulpenbollen komen. Dan is de aarde makkelijk bewerkbaar.
2. Graaf een gat met een schep of een bollenplanter.
3. Plant de bloembollen in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden. De tulpen- en narcissenbollen die wij leveren hebben een grote maat en moeten daarom ca. 15 centimeter diep en 15 cm uit elkaar worden geplant.
4. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.
5. Als de grond erg droog is, geef meteen wat water. De bollen maken dan sneller wortels aan en zijn dan beter beschermd tegen te veel regen of kou. Eventueel kun je ze toedekken met wat bladeren of ander organisch materiaal.

Wil je meer weten over narcissenbollen en tulpenbollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal over onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden. Ook geven wij handige tuintips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.