Lathyrus Odoratus Royal White

Als je ooit Lathyrus (siererwt) hebt geroken, dan wil je ze, overal! Hoe meer je plukt, hoe meer bloemen ze produceren. Een vaas met zoete siererwten staat niet alleen leuk, maar verspreidt ook een heerlijk parfum. De eenjarige zomerbloeier wordt vanwege haar overheerlijke geur en beeldschone uiterlijk ook wel reukerwt en pronkerwt genoemd in het Nederlands. Lathyrus Odoratus Royal White heeft lange, stevige stengels, grote bloemen en de heerlijke geur. Het is een zelfhechtende klimplant die het liefste tegen gaas hekwerk of traliewerk geplant wil worden. Koop ook de roze Lathyrus zodat je een boeketje kunt mengen. Het is verslavend, dus zet ze overal in huis, in de tuin en geef eens zo'n zoet ruikertje weg.

1 zakje ≈ 1,5 gram ≈ 18 zaden

Niet op voorraad
€ 3,95

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Ale zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.
- Bedek de zaden met een dun laagje aarde van ca. 0,5 cm.
- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.
- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.
- Regelmatig water geven.

Voor ontkieming van de Lathyrus zaden is duisternis vereist dus zorg voor een laagje aarde van 1-2 cm. Toppen zorgt voor een bossigere plant. Wil je een plant met lange stelen en grote bloemen, haal dan de zijscheuten steeds weg. Pluk de bloemen wanneer er nog minstens twee ongeopende bloemen aan de top zitten. Zet de bloem op water met snijbloemenvoedsel, dan gaan ze vijf tot zes dagen mee. De stengels mogen slechts 3 à 4 cm diep in het water staan.

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Wit
Planttijd april-mei
Bloeitijd juni-oktober
Ook wel genaamd: Siererwt, Reukerwt, Sweet peas, Duftwicke
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Plantdiepte 2 cm
Hoogte plant 220 cm
Geurend ja
Inhoud 1 zakje ≈ 1,5 gram ≈ 18 zaden
Kiemtijd 2-3 weken
Groeitijd tot bloei 10-12 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!