Paarse tulpen

Paarse Tulpen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Paarse tulpen van FAM Flower Farm

“Koop bijzondere paarse tulpen van onze familie kwekerij uit Lisse”

Paarse tulp betekenis

Paars staat voor spiritualiteit en rust. Het wordt ook gezien als een elegante, koninklijke kleur. Als je paarse tulpenbollen aan iemand geeft, wens je diegene rust in zijn of haar leven. Daarnaast zijn paarse tulpen ook nog eens heel bijzondere tulpen. Leuk om te geven en zelf te kweken dus.

Soorten paarse tulpen

Paars is een kleur die verschillende tinten voorkomt. Donker paarse tulp Paul Schrerer bijvoorbeeld. Deze tulp is zo diep donkerpaars, dat het bijna zwart lijkt. Wist je dat echte zwarte tulpen niet bestaan? Kwekers hebben het jarenlang geprobeerd, maar tot nu toe is het niet gelukt.
Als je geen fan bent van donkerpaars, is de unieke tulp Crunchy Cummins misschien wel iets voor jou! Deze paars-roze, gefranjerde tulp verandert van kleur tijdens het bloeien. Deze tulp vind je exclusief bij FAM Flower Farm.

Paarse tulpen

Daarnaast bestaan er ook verschillende tulpen, zoals enkele tulpen en dubbele tulpen. De donkerpaars/donkerrode tulp Jinan is een prachtige pioentulp die ook nog eens superlang bloeit. Een aanwinst op iedere tuin!

Andere kleuren tulpen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen paarse tulpen in je tuin te planten, maar je kunt ze ook combineren met andere kleuren tulpen! Combineer paarse tulpen bijvoorbeeld met witte tulpen, roze tulpen of rode tulpen. Of combineer de tulpen met dahliaknollen, bloemenzaden of narcissenbollen. Zo maak je van je tuin een bloemenfeest, wat ook nog eens goed is voor de natuur.

Tulpenbollen planten en verzorgen

Het planten en verzorgen van de tulp is niet moeilijk: plant de tulpenbollen in oktober of november zo’n 15 cm diep en uit elkaar in de grond en geef de oppervlakte wat water. Zorg ervoor dat de tulpen op een plek staan waar ze in de (volle) zon kunnen bloeien. Geef de bollen in de herfst water, zeker als het een lange tijd droog is geweest.
Als de tulpen zijn gebloeid, hoeft je ze eigenlijk alleen water te geven als het lang droog is geweest.

Kunnen tulpenbollen in pot?

Je kunt tulpenbollen prima in potten planten. Het is hierbij het makkelijkste als je gaat voor laagblijvende tulpen, zodat ze bij harde wind blijven staan. Als je de bollen in een pot plant, zorg er dan voor dat je de juiste pot kiest: de pot moet diep genoeg zijn en een gat aan de onderkant hebben.
Bij het planten van tulpenbollen in pot hoeven de bollen geen 15 cm, maar 5 cm uit elkaar te planten. Hierdoor kan je extra veel bollen planten voor een kleurrijk resultaat.

Tulpenbollen in de vaas

Laat de tulpen in je tuin staan, of knip ze af en zet de in huis! Snijd de stelen van de tulp schuin af en zet ze in een schone vaas. Zet de vaas bloemen niet in de buurt van rijpend fruit en zet ze ook niet op een tochtige plek of volle zon (of andere warme plek).

Paarse tulpenbollen bestellen

Je kunt witte tulpenbollen van 1 juli t/m begin december verkrijgbaar bij FAM Flower Farm. De tulpenbollen komen uit onze eigen kwekerij en worden bij jou thuisbezorgd wanneer het tijd is om de bollen te planten.

Volg het verhaal van onze familie kwekerij

Benieuwd naar het verhaal van onze tulpenbollen, onze kwekerij en de seizoenen? Volg ons op Instagram of Facebook @FAMFlowerFarm. Geniet van de prachtige Hollandse bloemenvelden en blijf op de hoogte van de handigste tuintips en combinaties. Op Pinterest kan je alle mooie tulpen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bor