Narcissenbollen

Producten 21-37 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Producten 21-37 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Narcissen kopen bij FAM Flower Farm

"Narcissen zijn de eerste teken van de lente. ​Direct vanuit onze kwekerij verstuurd naar huis."

Narcissenbollen zijn hele makkelijke en dankbare voorjaarsbloeiers die net zoals vaste planten ieder jaar vanzelf terugkomen. Geef ze een zonnige plek en je kunt ieder voorjaar weer opnieuw van ze genieten. De bloei van narcissen is vaak een van de eerste tekenen van de lente. Wie alleen aan gele narcissen denkt heeft het mis, er zijn verschillende soorten narcissen. Namelijk: witte narcissen, crème narcissen, roze narcissen en oranje trompet narcissen. Ook zijn er enkele en dubbele narcissen. De enkele narcissen zijn zeer geliefde vlinderplanten en bijenplanten

Narcissen

Narcissen bestellen

Bij FAM Flower Farm kun je gemakkelijk narcissen online bestellen. Wij leveren deze per post aan huis zodra het tijd is om de narcissenbollen te planten (vanaf oktober t/m half december). Bovendien hebben we meer dan alleen narcissen, we hebben namelijk ook tulpenbollen, dahliaknollen en bloemenzaden. Onze bloembollen zijn zeer geliefde voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers die elke tuin transformeren naar een feestje.

Wanneer narcis bloembollen kopen?

Van 1 juli t/m 1 december zijn narcissen bloembollen te koop bij FAM Flower Farm. Alle narcissenbollen worden gekweekt in onze kwekerij in Lisse.

Narcissenbollen planten

Narcissen houden van de kou, ze hebben het zelfs nodig om te kunnen gaan bloeien. Daarom kunnen de bollen het beste worden geplant in het najaar in de maanden oktober, november of december. Maar let op plant de narcissen niet te laat (na 15 december), narcissen moeten hun wortels kunnen maken voor de strenge vorst begint. Onze narcissenbollen zijn van een groot formaat zodat je mooie volle narcissen kunt verwachten. Narcissen bloeien in het voorjaar, snuif de lente maar op!

Narcissen bollen, hoe planten?

De wilde narcis bevindt zich in graslanden. Je kunt narcissenbollen dus perfect verspreiden door de tuin voor een natuurlijk effect of juist grote groepen maken in perken of in potten planten. Narcissen bloembollen houden niet van natte voeten, dus zorg dat de grond goed is gedraineerd. Maak de grond een beetje los en plant de narcissen bollen met de punt omhoog, grond erover, beetje aandrukken en klaar. Alle voeding zit al in de narcissenbol, dus het kan bijna niet misgaan. Uiteraard leveren wij een uitgebreide plantinstructie bij onze bloembollen.

Narcissen bloeitijd

In de maanden maart t/m april staan de narcissen in bloei. Toeristen vanuit de hele wereld en eigen land reizen naar de wereldberoemde bloemenvelden in Lisse. Maar waarom zou je helemaal naar Lisse reizen, als je de narcissen in je eigen tuin kunt laten bloeien.

Verzorging van narcissen

Narcissen bollen hebben weinig verzorging nodig. Als het droog is regelmatig water geven. De Narcis is een meerjarige bolplant, dus volgend jaar heb je weer narcis bloemen. Het is daarom erg belangrijk om de juiste verzorging te geven aan de narcissenbollen als ze zijn uitgebloeid. Bij uitgebloeide bloemen kan je de bloemenstelen wegknippen, laat het loof staan. Het is van belang dat je het loof van de narcisbollen de tijd geeft om geel te worden. Dit is het beste voor de narcis bol.

De bloembol kan hierdoor nog genoeg voedingsstoffen uit het blad halen voor volgend jaar. Als het loof volledig geel is, kan je het loof wegknippen. In de winter kan je de narcissenbollen gewoon in de grond laten, eventueel afdekken met wat bladeren uit de tuin. Sommige narcissen soorten blijven laag en geven kleine bloemen en andere zijn wat langer en geven juist hele grote bloemen. Uit de meeste narcissen bollen komen meerdere bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Echt genieten dus. 

Narcissen

Narcis Tete a Tete

Narcis Tête à Tête is een populaire narcis die weinig verzorging nodig heeft. Ze geeft een grote bos met veel kleine vrolijke gele narcis bloemetjes.

Narcissen in pot

Narcis bloembollen doen het ook heel goed in potten. In de lente komen de narcissen op en kun je genieten van je bloementuin. Plant er lekker veel zodat je ook wat bloemen kunt afsnijden en er ook in huis van kan genieten.

Een deel van de narcissen geschiedenis

Een narcis groeit en bloeit niet alleen. Het is namelijk ook een jongeman uit een Griekse mythologie. Narcissus was de zoon van de riviergod Kefisus en de nimf Leriope. Hij was de mooiste jongen van Griekenland. Alle vrouwen en mannen werden verliefd op hem. Maar de liefde interesseerde hem weinig. Narcissus was namelijk erg op zichzelf gesteld. En was erg veel buiten aan het jagen. Tijdens het jagen zag hij zijn eigen reflectie in een meertje en hij werd smoorverliefd op het wezen.

Hij bleef bij het meertje zitten tot dat hij contact kreeg, wat natuurlijk nooit gebeurde. Hij vergat te eten en te drinken en takelde af. Wat overbleef was een bloem, namelijk een narcis.

Wil je meer weten over narcissen bollen, lees dan ook onze blogs:

Volg het verhaal van onze kwekerij

Als je ons volgt op Instagram of Facebook kun je het verhaal van onze narcissen bollen, onze kwekerij en de seizoenen volgen. Geniet van de prachtige bloemenvelden. Ook geven wij handige tuin tips en lichten we speciale variëteiten uit. Op Pinterest kan je alle mooie narcissen foto’s makkelijk bekijken en pinnen op je eigen bord.