Antirrhinum Lucky Lips

Heel vrolijk worden wij van deze getuite lipjes van deze tweekleurige Antirrhinum, ook wel Leeuwebek genoemd. Zet ze in groepen bij elkaar in de border of maak een zaaibed om te plukken. Deze eenjarige zomerbloemiers bloeien lekker lang en zijn ideaal om te combineren in boeketten. De herbloei wordt bevorderd als je de uitgebloeide bloemen verwijdert. Leeuwebekken staan bij voorkeur op een zonnige plaats en in een voedselrijke grond.

1 zakje ≈ 0,1 gram ≈ 500 zaden

Op voorraad
€ 2,95

Zaai de Antirrhinum zaden binnen van februari tot begin mei. Direct buiten zaaien van april tot eind mei. De zaden niet bedekken met grond.

 

Eenjarige bloemenzaden

Al onze bloemenzaden zijn geschikt als snijbloemen en worden ook door professionele bloementelers gebruikt. Een hoge kwaliteit staat voor een hoge kiemkracht en dus een hoog percentage dat zal bloeien. Alle zaden zijn eenjarig wat betekent dat er veel groeipower in zit: binnen 1 seizoen doorlopen ze alle stadia van zaadje naar plant met bloemen die weer zaden maken. De meeste bloemen geven maandenlang bloemen en vaak is het hoe meer je plukt hoe sneller ze groeien! Alle zaden zijn onbehandeld en ongecoat en zodoende ook geschikt als uitgangsmateriaal voor het kweken van biologische bloemen.   

 

Hoeveel zaden per m2?

Ieder zakje bevat genoeg voor ca. 1 vierkante meter bloemen maar dit verschilt per soort. Hou altijd rekening met de grootte van de volwassen plant. Vaak zitten er meer zaden in, dus zaai niet het hele zakje in één keer. Verdeel het zaaien over circa 3 momenten. Zo verleng je het bloeiseizoen en kan je bij mislukking het nog eens te proberen. In principe groeit er uit één enkel zaadje een volledige plant dus geef de zaden voldoende ruimte om te kunnen groeien tot een volwassen plant!

 

Hoeveel zonuren hebben eenjarigen nodig?

Het meest ideaal voor eenjarigen is de volle zon ofwel meer dan 6 uur zomerzon per dag, liefst meer dan 8 uur. Hoe minder zon, hoe minder snel en uitbundig ze zullen bloeien.

 

Plantinstructie:

- Plant in vochtig gemaakte grond waaraan de zaden kleven voor de beste kieming.

- Bedek de zaden niet met aarde

- Kweek in vruchtbare, goed waterdoorlatende grond.

- Geef ze een zonnige plek en voldoende bescherming tegen harde wind, eventueel ondersteunen.

- Regelmatig water geven.

 

Lees de uitgebreide plantinstructie voor bloemenzaden hier.

 

 

Meer informatie
Type product Bloemenzaden
Kleur Roze
Planttijd mei-juni
Bloeitijd juli-oktober
Ook wel genaamd: Leeuwenbek, snapdragon
Geschikt als snijbloem Ja
Bijen en vlinder lokker Ja
Plantdiepte 0 cm
Hoogte plant 75 cm
Inhoud 1 zakje ≈ 0,1 gram ≈ 500 zaden
Kiemtijd 1-2 weken
Groeitijd tot bloei 15-17 weken
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!