Verschillende soorten tulpen

Tulp roze
Bezig met laden...
Verschillende soorten tulpen

Er zijn veel verschillende soorten tulpen. Veel verschillende kleuren, maar ook verschillende vormen. Lees hier welke kleuren en vormen wij allemaal hebben.

Verschillende kleuren

Er zijn allerlei verschillende kleuren tulpen. Felle kleuren als rode tulpen, paarse tulpen, oranje tulpen en roze tulpen. Deze kleuren zorgen voor meer kleur in je tuin waardoor de tuin ook meer opvalt. Ook zijn er wat meer zachtere kleuren zoals witte tulpen en gele tulpen. Deze kleuren brengen echt het lente gevoel mee. Je kunt zelf je eigen favoriete combinaties maken met de verschillende kleuren tulpen.

Enkele tulpen

Enkele tulpen zijn tulpen met een enkele bloemblaadjes. Dit is de gewone tulp zoals we die kennen. We verkopen de enkele tulpen in verschillende kleuren.

Alcatraz is een prachtige enkele rode tulp. Deze tulp staat prachtig samen met Banja Luka, dit is een erg opvallende tulp. Het is een gele tulp met aan de zijkant van de bloemblaadjes rode vlammen. Allebei deze tulpen kunnen gebruikt worden als snijbloem en ook binnen in een vaas gezet worden.

Enkele tulp

Dubbele tulpen

Dubbele tulpen zijn een van de meest populaire soort tulpen. Dubbele tulpen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun volle, rijke bloemen. Deze tulp heeft namelijk veel meer bloemblaadjes dan een enkele tulp. Het is een echte toevoeging aan je tuin. Dubbele tulpen worden vaak gebruikt als cadeau of decoratie, omdat ze er zo mooi uitzien. Als je op zoek bent naar iets unieks om iemand te geven, overweeg dan om een bos dubbele tulpen te geven. Je zult versteld staan ​​hoe blij ze ervan zullen zijn.

De dubbele tulp Drumline is een van onze favoriete dubbele tulpen. Dit is een prachtige roze tulp met een witte rand aan de buitenkant van de bloemblaadjes.

Parkiettulpen

Parkiettulpen zijn een unieke soort tulpen die je niet vaak zult zien. De bloemen van deze tulpen zijn kleiner dan andere soorten, maar ze hebben een prachtig patroon van verschillende kleuren. Deze tulpen soort is een cadeautje van de natuur. Hij is namelijk ontstaan door spontane mutaties van een gewonde tulp. 

De parkiettulp Blushing Parrot is exclusief bij ons verkrijgbaar. Deze tulp heeft een witte-crème kleur met een roze bosje. Deze tulp laat je tui echt opvallen.

Gefranjerde tulpen

Gefranjerde tulpen zijn tulpen met een franje of lintje aan de bloembladen. Deze versie van de populaire bloem is perfect voor bruiloftsdecoraties of andere speciale gelegenheden. Gefranjerde tulpen zijn over het algemeen wit of rood, maar er zijn ook andere kleuren beschikbaar.

Brisbane is een van onze favoriete gefranjerde tulpen. Deze tulp heeft een prachtige roze kleur met een crème-gele rand. Deze tulp is niet te missen in jouw tuin.

Gefranjerde tulp

Pioentulpen

Pioentulpen zijn een populaire soort tulpen die veel mensen graag in hun tuin hebben. Alle pioentulpen zijn dubbele tulpen. Een pioentulp staat voor liefde en geluk. Pioentulpen zijn prachtige bloemen met grote bloemblaadjes. Deze tulpen zorgen ervoor dat de bijen bij de stuifmeel en de nectar kunnen. Ze zijn dus ook nog goed voor de biodiversiteit.

Tulp Mariage is een van onze favoriete dubbele tulpen. Ze hebben een prachtig licht roze kleur en past zo binnen je trouwboeket.

Welke soort is mijn tulp?

Sommige dubbele tulpen zijn ook gefranjerde tulpen en pioentulpen zijn altijd dubbele tulpen. Een tulp is dus niet altijd maar één soort, maar soms meerdere. Kijk goed naar de verschillen om erachter komen welke soort jouw tulp is. In onze website staat het ook bij de informatie van een tulp.

 

Verschillende tulpen