Heb je ons gezien bij Onze Boerderij & nu zelf?

onze boerderij tv
Bezig met laden...
Heb je ons gezien bij Onze Boerderij & nu zelf?

Na zeventien jaar rondlopen op boerenerven komt het er eindelijk van: Yvon Jaspers wordt boer. Ze begint – kleinschalig – haar eigen boerderij. De bus waarmee ze samen met Bertie door Europa reed voor Onze boerderij in Europa is neergezet op een stuk grond en dient als uitvalsbasis. 

Het idee voor een eigen boerderij leefde al lang bij Yvon Jaspers sinds ze vijf jaar geleden een eigen jerseykoetje kreeg. Zij woont bij Gijsbert, haar buurboer. Ze mag een stuk land van de buurman gebruiken en de boeren die ze in al die jaren heeft leren kennen, helpen haar op weg. De een heeft heel veel verstand van grond, de ander bemesting, zaaien, zuivel of akkerbouw. De ander van kippen, en weer een ander van varkens. 

Maar had Yvon gezegd, ik wil naast groentes ook een dahlia pluktuin! Toen ze dit tijdens de redactievergadering riep, zei ze er meteen achteraan: en die 2 dames van het mooie dahliaboek die moeten me komen helpen! zo lagen wij ineens op onze knieen dahliaknollen te planten op het boerenlandje van Yvon Jaspers met een cameraploeg om ons heen. De kleigrond was grof en hard maar het lukte uiteindelijk om een prachtige dahliatuin te laten bloeien. Veel boeketten werden er gesneden en tijdens de slotaflevering waarbij alle boeren samen kwamen eten van Yvon haar oogst, kon de hele stal worden aangekleed met dahlia's. 

In september kwam Yvon ook langs op ons dahliaveld en sprak in de uitzending met onze mannen Hubert en Henk. Een superleuke ervaring natuurlijk.
We hebben er zoveel leuke reacties op gekregen en nog steeds! Ongelofelijk hoeveel mensen hebben gekeken en genoten en we hopen natuurlijk dat we via deze weg weer veel mensen enthousiast hebben mogen maken voor dahlia's. 

 

Op uitzending gemist kan je alle afleveringen nog terugkijken.