Hoe krijg je een Amaryllis opnieuw in bloei?

Hoe krijg je een Amaryllis opnieuw in bloei?
Bezig met laden...
Hoe krijg je een Amaryllis opnieuw in bloei?

Zo kan je een amaryllis bol overhouden:

  • Na de Bloei:

Indien je een Amaryllis bol in wax hebt, kan je zodra de bloem is uitgebloeid, de wax voorzichtig van de knol afpellen en de wortels vrijmaken. Verwijder de uitgebloeid bloemen maar laat de stengels en bladeren aan de plant. De bladeren zorgen voor fotosynthese, waardoor de bol voedingsstoffen kan opslaan voor het volgende seizoen. Als de stelen bruin kleuren en opgedroogd zijn, kan je ze verwijderen van de bol.

  • Verzorging na de Bloei:

Plaats de Amaryllis vervolgens in een pot met voedingsrijke potgrond.  Zorg voor goede drainage bijvoorbeeld met een laagje hydrokorrels of een potscherf op de bodem van de pot zodat deze nooit te nat staat. Plaats de pot op een lichte plaats en houd de aarde steeds licht vochtig en geef regelmatig wat plantenvoeding. De bol zal binnen enkele weken nieuwe wortels vormen.

  • Zomerse Rustperiode:

In mei/juni, stop met water geven en laat de bladeren afsterven. Vanaf eind juli/augustus haal je de bol uit de pot en bewaar je de droge bol op een koele, donkere plaats, zoals een kelder of kast, gedurende 8 tot 10 weken.

  • Herbeplanting & verzorging:

In oktober kan je de bol planten in een pot met voedingsrijke potgrond. Laat de bovenkant van de bol boven de grond uitsteken. Ze de opgeplante bol in de woonkamer en met een beetje geluk zal deze weer opnieuw beginnen te bloeien. Zorg ervoor dat de plant tijdens de groeiperiode regelmatig water krijgt en plaats hem op een zonnige locatie om de bloei te bevorderen. Het kan enige tijd duren voordat de Amaryllis weer in bloei komt, dus wees geduldig. Het proces kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en het type Amaryllis dat je hebt.